Вага 3 г
Ще один представник сімейства зонтичних, з якого, в процесі переробки одержують ефірну олію, - це укроп «Шмарагд» з періодом вегетації до 40 днів. Цей середньоранній сорт можна використовувати на зелень вже через місяць після висівання насіння. Для цієї культури характерна густа крона темно-зелених розсічених листя. Незважаючи на це, рослина компактно і довго зберігає свій товарний вигляд. Сорт досить урожайний, і за сезон зелень можна збирати кілька разів. Завдяки тому, що сорт стійкий до посухи, в будь-яку погоду з м2 збирають близько 2,7 кг зелені. Культура не потребує особливого догляду. Чудово росте на легких грунтах і тривалий час не потребує сівозміні. Тому багато городників висівають кріп по всій площі ділянки, у довільній посадці.
Сорт кропу «Шмарагд» використовується у свіжому вигляді, або вже дозрілому для консервації овочів. Високий вміст в ньому карвона дозволяє переробляти його в технічній стиглості на ефірну олію. Кріп заготовляють у вигляді замороженої зелені або просто сушать.
- Ціна: 3 ₴